Overslaan en naar de inhoud gaan

Terugkijken: In gesprek met de ministeries van SZW en OCW en de Programmaraad

21 juni 2023

Verbonden aan Praktijkdagen organiseert de Programmaraad traditiegetrouw een sessie waarin het ministerie van SZW en de Programmaraad ontwikkelingen en actualiteiten delen. Zo ook gisteren. In een online bijeenkomst ging het in aansluiting op de Leerwerkfestival Praktijkdag, over de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en de verbinding met het onderwijs. Hiervoor sloot dit keer ook het ministerie van OCW in aan. De bijeenkomst is hieronder terug te kijken.

Jantien Hadders van het ministerie van OCW ging in op de kamerbrief Leven Lang Ontwikkelen en de aandachtspunten vanuit het onderwijsperspectief. Namens het ministerie van SZW deelden Titus Heemskerk en Nicole Pietersen de laatste informatie rond Wetsvoorstel Van School naar duurzaam werk en de sectorale loopbaanpaden en leerlijnen Praktijkleren. Ook de hervorming arbeidsmarktdienstverlening kwam aan bod, gericht op de verbinding met het onderwijs.

Aansluitend op alle onderwerpen praatte Tanja Willemsen, programmamanager bij de Programmaraad, de deelnemers bij over waar de Programmaraad ondersteuning biedt.

In de gedeelde presentatie staan links naar relevante verwijzingen. Een verslag van deze bijeenkomst volgt. Houd hiervoor de website in de gaten.

In gesprek met SZW, OCW en de Programmaraad