Overslaan en naar de inhoud gaan

Uitnodiging: zoek mee naar nieuwe wegen voor een betere match tussen vraag en aanbod

23 maart 2022

De krapte op de arbeidsmarkt is ongekend. In het nieuws lezen we dat sommige bedrijven soms een dag moeten sluiten vanwege het ontbreken van voldoende personeel. Of dat het personeel, dat er wel nog is, veelal overuren moet draaien om de zaak open te houden. Professionals die werken aan de werkgeverskant van de arbeidsmarkt doen hun stinkende best om de vraag alsnog te bedienen; helaas kunnen zij de juiste mensen niet vinden. Tegelijkertijd zijn de professionals aan de “ontwikkelkant” van de arbeidsmarkt dagelijks bezig om mensen die willen werken maximaal toe te rusten om die stap naar een betaalde baan te kunnen laten maken. 

Wat maakt dat het ons nog niet vanzelfsprekend lukt om dat gat tussen werkgeversdienstverlening en werkzoekendendienstverlening te dichten? Wat betekent het voor je dagelijkse werkzaamheden? Hoe kom je toch tot die match en dus die gelukkige werkgever en gelukkige werknemer. 

Een krappe arbeidsmarkt vraagt om “nieuwe”, onorthodoxe paden, maar bovenal een structurele samenwerking gebaseerd op elkaar kennen, elkaar begrijpen, elkaar vertrouwen en elkaar helpen.

Nieuwe paden ontdekken

De Programmaraad organiseert een tweetal sessies waarin een aantal onorthodoxe accountmanagers, jobcoaches in gesprek gaan met een aantal onorthodoxe werkcoaches, consulenten en werkbegeleiders. Doel: het vinden van nieuwe wegen die leiden tot een betere match tussen vraag en aanbod. 
Ben jij of ken jij die onorthodoxe collega? Meld je dan aan en deel je kennis en ervaring met collegae uit het land. Wie weet ontdekken we samen nieuwe wegen!

Het maximaal aantal deelnemers voor deze sessies is bereikt. Aanmelden is niet meer mogelijk.

De eerste sessie staat in het teken van elkaars werelden leren begrijpen. Waar loop je als accountmanager tegenaan op de arbeidsmarkt, maar ook op je zoektocht naar de passende kandidaat? Maar er is ook de andere kant: welke mensen zijn er nog beschikbaar voor de arbeidsmarkt? Wat vraagt dat van jou als consulent of werkbegeleider? En wat heb je nodig en mis je nog in de zoektocht naar die passende plek? 

Op donderdag 21 april 2022 van 09.30 uur - 11.00 uur willen we bovenstaande heel graag met jullie scherp krijgen in een digitale, interactieve sessie. Aangezien we de “buitenwereld en de “binnenwereld” graag met elkaar in verbinding willen brengen zijn we op zoek naar maximaal 10 accountmanagers/bedrijfsadviseurs en 10 consulenten/werkbegeleiders. Je mag je als duo aanmelden (Werkgeversdienstverlening en Werkzoekendendienstverlening) of alleen. 

De tweede sessie volgt op dinsdag 24 mei van 09.30 - 11.00 uur. In deze sessie gaan we met elkaar oplossingen delen en bedenken. Want er zijn echt wel al hele goede voorbeelden die leiden tot een betere match. Maar wellicht komen we gezamenlijk tot nieuwe inzichten en nieuwe oplossingen. 

Denk en doe mee aan het verkleinen van de afstand tussen werkgeversdienstverlening en werkzoekendendienstverlening en dus aan een betere match op de arbeidsmarkt.