Overslaan en naar de inhoud gaan

Terugblik Informatiesessie Breed offensief

16 maart 2023

Op 6 maart vond de online informatiesessie plaats over de ontwikkelingen bij het breed offensief dat bedoeld is om de arbeidsmarktkansen voor mensen met een arbeidsbeperking te vergroten. Dit leidt tot verschillende wijzigingen in de Participatiewet, waarvan enkele op 1 januari 2023 zijn ingegaan en de rest op 1 juli volgt. De sessie is in een verslag samengevat.

Herman Rijks, adviseur Participatiewet en bedrijfsvoering bij Stimulansz en Bert Schriever - senior beleidsmedewerker - en Henk Kooistra - allround juridisch adviseur - van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) behandelen wat er allemaal verandert en wat dit betekent voor gemeenten. Ook is er aandacht voor de aangepaste modelverordening van de VNG. 

De presentatie van de informatiesessie geeft een overzicht van de aanleiding en doelen van het breed offensief en de diverse wetswijzigingen. Dit verslag gaat vooral in op de toelichting door de sprekers. Tevens is een uitgebreide lijst met vragen en antwoorden opgenomen. Deze lijst is samengesteld aan de hand van de vele vragen van de aanwezigen en de beantwoording door de experts van Stimulansz en de VNG.