Overslaan en naar de inhoud gaan

De subsidieregeling praktijkleren in de derde leerweg voor werkgevers is rond!

08 december 2021

De subsidieregeling praktijkleren in de derde leerweg voor werkgevers wordt op 13 december gepubliceerd. De regeling is onderdeel van het derde steun- en herstelpakket en heeft betrekking op om- en bijscholing via praktijkleren in het mbo via praktijkverklaring, certificaat en diploma’s. 

In 2021 is op basis van de steun- en herstelmaatregelen van het kabinet geld beschikbaar gesteld voor kortdurende bij- en omscholing van werkzoekenden en werknemers die werkloos dreigen te raken, via praktijkleren in het mbo. Onderdeel daarvan is deze subsidie voor werkgevers. Het is een tegemoetkoming voor de kosten die een erkend leerbedrijf maakt voor een praktijk- of werkleerplaats voor een werkzoekende of een werkende die werkloos dreigt te worden. In totaal is er 25,5 miljoen euro beschikbaar voor de periode 2021 t/m 2023. 

Webinar

Op 14 december a.s. is er van 10.00 - 11.00 uur een webinar ‘Subsidieregeling praktijkleren in de derde leerweg’ georganiseerd door VNO-NCW, MKB-Nederland, SZW, RVO en SBB waar de regeling wordt toegelicht. Meld u hier aan voor dit webinar. 
Op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) staat alle gedetailleerde informatie over de subsidieregeling. Vanaf januari 2022 kunnen leerbedrijven die aan de voorwaarden voldoen via RVO de subsidie aanvragen.