Overslaan en naar de inhoud gaan

‘Instrumentengids Dennis geeft werkgeversdienstverlening in Voorst een boost’

07 juni 2022

“De instrumentengids Dennis zorgt ervoor dat we de werkgevers veel beter van dienst kunnen zijn”, zegt Linda Hamstra van Swaaij, accountmanager bij de gemeente Voorst, in een video die VNG onlangs op YouTube heeft gezet. “Dankzij Dennis hebben werkgeveradviseurs overzicht over álle beschikbare landelijke, regionale en lokale werkgeversinstrumenten.”

Dennis (Doen met kennis) is door de VNG ontwikkeld in opdracht van SZW met het doel de dienstverlening aan werkzoekenden en werkgevers in de arbeidsmarktregio’s eenvoudig en eenduidig inzichtelijk te maken. Met Dennis kunnen professionals in één oogopslag zien welke lokale, regionale en landelijke werkgeversinstrumenten beschikbaar zijn voor een bepaalde casus. De instrumenten kunnen worden gefilterd op trefwoorden. Doordat de online-gids voor iedereen toegankelijk is, kunnen arbeidsmarktregio's elkaars aanbod inzien en elkaar inspireren. De gemeente Voorst maakt deel uit van de arbeidsmarktregio Stedendriehoek & Noordwest Veluwe, één van de twintig regio’s die inmiddels gebruik maakt van Dennis.

Simpel in gebruik

Dennis is simpel in gebruik, heeft Hamstra van Swaaij ervaren. Werkgeversadviseurs kunnen er daarom goed mee uit de voeten. De instrumentengids is volgens haar zeker een aanrader voor andere arbeidsmarktregio’s. “Die moeten dan wel iemand aanstellen om Dennis te vullen met de regionale en lokale instrumenten en vervolgens bij te houden.”

In 2021 verscheen er al een praktijkverhaal over de implementatie van Dennis in arbeidsmarktregio Stedendriehoek & Noordwest Veluwe op de website samenvoordeklant.nl. Op die website is ook een compact overzicht te vinden van de voordelen en argumenten om met Dennis aan de slag te gaan.