Overslaan en naar de inhoud gaan

Maak de belofte aan de klant waar!

03 februari 2022

Volg de drie verdiepingssessies over het belang van gegevensuitwisseling tijdens de Praktijkdagen Programmaraad

Ken je klant! Dat is uiterst belangrijk maar in de praktijk niet altijd gemakkelijk te realiseren. Het uitwisselen van gegevens over de competenties en vaardigheden van kandidaten is cruciaal. Hoe kunt u dit het beste doen en wat zijn belangrijke ontwikkelingen? Volg de drie verdiepingssessies over het belang van gegevensuitwisseling tijdens de Praktijkdagen dit jaar en u bent helemaal op de hoogte!

Actuele en volledige dossiers op matchingsgegevens zijn essentieel

Om werkzoekenden en werkgevers zo goed mogelijk te kunnen matchen, doet u eigenlijk een belofte. Namelijk dat u alle beschikbare gegevens inzet om de afstand tussen vraag en aanbod te verkleinen. Zeker nu – en terecht – bij matching steeds meer de nadruk komt te liggen op competenties, vaardigheden en skills. Het is van groot belang dat deze essentiële klantinformatie volledig, actueel en uniform wordt vastgelegd, om de kansen van mensen op de arbeidsmarkt te vergroten.

En daar wringt de schoen. Uitwisseling van gegevens loopt niet altijd goed door een gebrek aan kennis en koudwatervrees. Soms ontbreekt het gevoel van urgentie. Discussies in arbeidsmarktregio’s gaan al snel over de techniek en systemen in plaats van waar het allemaal om draait: de belofte aan de kandidaat, en ook aan de werkgever. Niet alles kan bij informatieoverdracht, maar vaak wel meer dan er gebeurt.

Van wezenlijk belang is dat er voldoende gegevens over kandidaten zijn en de kwaliteit hiervan goed is. De vraag is dan natuurlijk: welke gegevens over klanten kunt u delen met anderen? Wat is vanuit uw functie het mandaat en de meerwaarde? En omgekeerd, welke informatie mag u verwachten van andere professionals en organisaties en wat levert dat u op?

Veel praktische informatie aangeboden bij de sessies

Om u deze duidelijkheid te bieden, organiseren wij drie verdiepingssessies over het belang van gegevensuitwisseling tijdens de Praktijkdagen in 2022. Hierin krijgt u veel nuttige informatie aangeboden over de praktijk en de ontwikkelingen bij instrumenten en wet- en regelgeving. De thema’s van de verdiepingssessies zijn:

  1. Het belang van ‘Ken je klant via gegevensuitwisseling’.
  2. Verbeteren Uitwisseling Matchingsgegevens (VUM) / matchen via skills.
  3. Escaperoom: de omgekeerde toets.

De verdiepingssessies zijn speciaal bedoeld voor uitvoerende professionals die zich bezighouden met werkzoekenden- en werkgeversdienstverlening, maar ook andere geïnteresseerden zijn welkom. Details over de inhoud maken we binnenkort bekend.

Heel handig: u kunt een sessie bijwonen tijdens alle drie de Praktijkdagen op 10 maart, 23 juni en 3 november 2022. Zo kunt u ze allemaal volgen en bent u helemaal op de hoogte. En daarmee kunt u de belofte aan de klant nog beter waarmaken!

Aanmelden voor een van de drie verdiepingssessies kan zodra het volledige programma van betreffende Praktijkdag gepubliceerd staat.