Overslaan en naar de inhoud gaan

Online sessie Praktijkleren in beweging op 24 maart

03 maart 2022

Op 24 maart van 13.00u tot 15.30u ben je van harte welkom bij Praktijkleren in beweging! We gaan in deze sessie aan de slag met hoe je praktijkleren in jouw regio en organisatie verder kunt brengen. Praktijkleren in het mbo is leren tijdens het werk eventueel gecombineerd met een theoretisch deel. Op deze manier kunnen werkenden en werkzoekenden worden om- of bijgeschoold.

We beginnen deze sessie met succesfactoren en aanbevelingen vanuit de praktijk. 
We hebben leerervaringen opgehaald bij consulenten en kandidaten. Wat betekent dat voor het verder stimuleren van praktijkleren? Hoe kun je verder werken aan een succesvolle uitrol? We kijken daarbij ook naar de verschillende onderdelen in het proces van praktijkleren in het mbo.

Vervolgens gaan we in twee verdiepingssessies in gesprek met elkaar. De éne verdiepingssessie is aan de hand van de doorontwikkeling van de praktijkverklaring bij Stroomopwaarts. De andere verdiepingssessie gaat over het combineren van praktijkleren met andere instrumenten als werkfit en baancreatie. In beide sessies staan jullie vragen en ideeën centraal en kun je tegelijkertijd ervaren hoe praktijkleren in andere regio’s wordt vormgegeven.

Doe mee en zet praktijkleren in beweging! Meld je hier aan voor de online sessie.

Voor wie?

Deze online sessie is bedoeld voor professionals van gemeenten, UWV, SW-bedrijven en leerwerkloketten die praktijkleren verder willen ontwikkelen in hun arbeidsmarktregio.