Overslaan en naar de inhoud gaan

Regionale samenwerking op beschut werk en Simpel Switchen

24 februari 2022

Bij beschut werk zijn gemeenten aan zet om mensen met een BW-advies aan een beschutte werkplek te helpen. Veel van deze plekken worden bij of met hulp van het SW-bedrijf in de gemeente of regio ingevuld.

De intervisie Beschut Werk van de Programmaraad heeft duidelijk gemaakt dat er behoefte blijft aan uitwisseling van kennis en ervaring op gebied van beschut werk. Zo hoeft niemand het wiel opnieuw uit te vinden. In sommige arbeidsmarktregio’s weten professionals elkaar al te vinden. In andere regio’s is de focus vooral lokaal. Tot eind vorig jaar was de Programmaraad verantwoordelijk voor een deel van de activiteiten van Simpel Switchen. Vanaf dit jaar (2022) is Divosa verantwoordelijk voor de verdere uitrol van het totale project Simpel Switchen. Omdat een aantal van de knelpunten samenhangen met de “ switches” in de participatieketen en regelmatig aan de orde komt in de vraagstukken rondom beschut werk doen we, Programmaraad en Divosa, een gezamenlijk uitvraag. Hierdoor kunnen we ook vanuit het project Simpel Switchen kijken hoe de knelpunten op te lossen.

In 2022 verkennen wij wat we kunnen betekenen in die regionale samenwerking rondom beschut werk en Simpel Switchen, zowel binnen regio’s als tussen regio’s. Daarom vragen we u om de vragenlijst in te vullen, zodat wij een goed beeld krijgen wat we als Programmaraad en Divosa voor u kunnen betekenen. Het invullen van de vragenlijst kost maximaal 5 minuten.

17 maart 2022: DE VRAGENLIJST IS GESLOTEN