Overslaan en naar de inhoud gaan

Uitnodiging online expertmeeting: Opleiden naar een baan in een kansrijke sector; de methodische aanpak

12 oktober 2022

Het lijkt nog lang niet gedaan met de arbeidsmarktkrapte in onder andere de techniek- en bouwsector. In het uitvoerende werk zijn veel extra vakkrachten op mbo-niveau nodig. Dit biedt kansen voor werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt. Maar vraagt wel om het investeren in scholing van werkzoekende tot vakkracht. In de arbeidsmarktregio Groningen en Noord-Drenthe hebben ze scholing op een uniforme wijze, verspreid over de hele regio georganiseerd door de inzet van Open House als inkoopmethodiek. En deze aanpak werpt dit inmiddels zijn vruchten af. 
Wanneer kies je voor Open House? Hoe en met wie kun je dit als regio organiseren? En hoe leidt dit tot succesvolle resultaten?

Dinsdag 15 november van 10:30 tot 12:00 uur organiseren we een expertmeeting. In deze sessie vertelt expert Michel Dammer van Werk in Zicht, het samenwerkingsverband van gemeenten, UWV en SW-bedrijven in de arbeidsmarktregio Groningen en Noord-Drenthe, hoe zij er, met een methodische aanpak, in geslaagd zijn om werkzoekenden een duurzame arbeidsplaats te bieden in een kansrijke sector. In deze aanpak komen de twee onderdelen scholing en matching samen. Lees hier het bijbehorende praktijkvoorbeeld.

In deze sessie gaat Michel dieper in op de twee ontwikkelde scholingsmaatregelen: Open House en maatwerktrajecten. En delen Arne Beukema van Noorderpoort College en Robert Pijlman van Drenthe College hun ervaring met deze aanpak.    

Voor wie?

Professionals van gemeenten, UWV en sociaal ontwikkelbedrijven (beleid, werkgeversadviseurs, inkoop/contractmanagers), RMT’s, werkgeversservicepunten, Leerwerkloketten en ROC’s die betrokken zijn bij het ontwikkelen van scholingsaanbod in de regio voor werkzoekenden en zij-instromers.