Overslaan en naar de inhoud gaan

Uitnodiging Ontmoetingsronde: Grensontkennende samenwerking in en tussen de regio’s op het Leerwerkfestival

12 juni 2023

Wat gebeurt er als we doen alsof er geen grenzen zijn? Niet de wet- en regelgeving, de opdracht van je organisatie, of je eigen taakomschrijving als uitgangspunt, maar ontwikkelingskansen creëren voor (kwetsbare) mensen die nu nog aan de kant staan, zodat er voor hen echt duurzame arbeidskansen ontstaan? En hoe kun je van die kansen een gemeenschappelijk doel maken met meer impact in jouw regio, en er samen voor gaan?

Je bent van harte welkom op de Leerwerkfestival Praktijkdag, op 22 juni in Zwolle, om hierover tijdens de Ontmoedingsronde in gesprek te gaan. Samen met het Kennispunt MBO Leven Lang Ontwikkelen geeft de Programmaraad Regionale Arbeidsmarkt hiermee vervolg aan de Tour d’LLO. Naar programma en aanmelden

Ontmoetingsronde

Onderwijs- en arbeidsmarktprofessionals hebben elkaar hard nodig om een leven lang ontwikkelen (LLO) samen verder te brengen, juist voor mensen die nu nog ver afstaan van de arbeidsmarkt. In de Ontmoetingsronde van het Leerwerkfestival brengen we, samen met het Kennispunt MBO Leven Lang Ontwikkelen, de Tour d’LLO een stukje verder. Aan de hand van een vraagstuk ga je met collega’s uit (aanpalende) regio’s in gesprek over wat je samen meer, anders, beter kunt doen om substantieel meer (kwetsbare) mensen te begeleiden met scholing en werk. 

Tour d’LLO

De Tour d’LLO reisde, in een rode LLo’tootje, door bijna alle provincies om het gesprek over Leven Lang Ontwikkelen (LLO) in het mbo aan te gaan. Centraal, aan de Tafels van Ontwikkeling, stond de film ‘De staat van LLO in het MBO’ over het dilemma ‘Hoe organiseer ik (maat)werk voor werkenden en werkzoekenden’. 

De gesprekken aan de Tafel van Ontwikkeling werden opgenomen en zijn als podcasts beschikbaar, om kennis te delen over wat er in verschillende regio’s gebeurt. Dit vind je terug in de toolkit: Tour d'LLO - Leven Lang Ontwikkelen

Naar programma en aanmelden