Overslaan en naar de inhoud gaan

Uitnodiging: webinar Simpel Switchen

30 november 2020

Movisie en Stimulansz hebben op verzoek van de ministeries van VWS en SZW voor het project Simpel Switchen in de Participatieketen een verkennend onderzoek uitgevoerd naar de belemmerende en bevorderende factoren bij het switchen tussen dagbesteding en vormen van werk. Tijdens het webinar worden de aandachtspunten, knelpunten en aanbevelingen uit het onderzoek verteld door de onderzoekers. Harry Michon (Movisie) en Frans Kuiper (Stimulansz) zijn bij het webinar aanwezig, evenals Janne van Stokkom van het ministerie van SZW. Ook geeft Rinske Wegener van de gemeente Haarlem vanuit de praktijk een toelichting. 

Het webinar vindt plaats op 10 december om 15:00 uur

Meer informatie over Simpel Switchen in de Participatieweten

Om de overgangen tussen de verschillende vormen van meedoen te versoepelen is in 2019 het project Simpel Switchen in de Participatieketen opgezet. Met het project Simpel Switchen wordt het voor mensen makkelijker en veiliger om stappen die ze in hun loopbaan kunnen zetten, ook daadwerkelijk te gaan zetten. Hiermee worden drempels voor mensen om werk te aanvaarden weggenomen en overgangen soepeler. Zoals van beschut werk naar regulier werk of van dagbesteding naar beschut werk of van Wajong naar inkomen uit loon. Ook als men een stapje terug moet doen.

Simpel Switchen zet in op 4 sporen:

  1. mensen moeten makkelijker vanuit de uitkering kunnen gaan werken en weer terug kunnen vallen als het werken toch (even) niet lukt;
  2. beter inzicht in financiële gevolgen van aan het werk gaan;
  3. meedoen op de best passende plek;
  4. continuïteit in begeleiding en meer integrale ondersteuning.

De verkenning van Movisie en Stimulansz past binnen spoor 3, over meedoen op de best passende plek. In dit spoor staan de overgangen tussen verschillende vormen van werk centraal. Ten aanzien van de overgang van dagbesteding naar (beschut) werk heeft de Programmaraad bijvoorbeeld vorig jaar deze publicatie opgeleverd. 

Aanmelden voor het webinar kan op https://www.samenvoordeklant.nl/webinar-simpel-switchen