Overslaan en naar de inhoud gaan

SZW en UWV delen waardevolle informatie tijdens Kennissessie STAP

26 april 2022

De online kennissessie STAP zorgde voor nieuwe inzichten over wat binnen de voorwaarden van STAP wel en niet (al) kan. Wat nog verder doorontwikkeld gaat worden, zoals de optie om budget aan te vragen voor meerjarige scholing en het combineren van financieringsbronnen. En gaf antwoord op de vraag of er nog aanvragen voor het STAP-ontwikkeladvies gedaan kunnen worden. En dat kan zeker nog!

Paulien Burgers, beleidsmedewerker Leven Lang Ontwikkelen bij het Ministerie van SZW, informeerde woensdag 20 april de deelnemers aan de Kennissessie STAP over de bedoeling van de regeling en de voorwaarden voor STAP. STAP is 1 maart gestart en vanaf 1 april is het STAP-ontwikkeladvies beschikbaar voor 15.000 mensen met als hoogst afgeronde opleiding MBO-niveau 2. 

 

Kwetsbare groepen en kansrijke beroepen

Peter Smit, landelijk manager STAP-unit & domeinhouder LLO bij het UWV, deelde de resultaten van de eerste STAP-ronde en keek vooruit. Zo wordt nog verder onderzocht hoe het budget (meer) terecht komt bij specifieke doelgroepen en hoe scholing wordt gevolgd richting kansrijke beroepen. 

Tot slot deed hij de oproep om met elkaar, binnen het eigen netwerk, te kijken naar de mogelijkheden om de ontwikkeling van kwetsbare groepen te blijven stimuleren. 

 

STAP staat voor STimulering ArbeidsmarktPositie. Een subsidieregeling waar iedere volwassene met een band met de Nederlandse arbeidsmarkt een beroep op kan doen om scholing te financieren. Want door je te blijven ontwikkelen vergroot je, je duurzame inzetbaarheid. En dat is precies wat met STAP wordt beoogd.