Overslaan en naar de inhoud gaan

Verdiepingssessie 'Escaperoom! De omgekeerde toets' 

03 mei 2022

Programmaraad special verdieppingssessie ‘ken je klant door gegevensuitwisseling.’

Op maandag 13 juni van 14:00 tot 15:30 organiseert de Programmaraad de online verdiepingssessie Escaperoom! De omgekeerde toets. Tijdens deze escaperoom ervaar je hoe belangrijk het is om een besluit te nemen op basis van de juiste informatie. Door de juiste vragen te stellen krijg je informatie of bewijsmateriaal dat je nodig hebt om de casus op te lossen. Lukt het jou om binnen de tijd tot een juiste oplossing te komen? Meld je snel aan. Het aantal plaatsen is beperkt.

De arbeidsmarkt verandert. Het wordt steeds uitdagender om te bepalen of iemand geschikt is voor een bepaalde functie of niet. ‘Matching’ wordt een steeds lastigere opgave vanwege het veranderende werkzoekende- en werkgeverslandschap. Maar ook vanwege de veranderende vraag om arbeid. Daarom klinkt de algemene roep op de arbeidsmarkt om vooral te kijken naar competenties en skills. 

Het kennen van de kwaliteiten en talenten van de kandidaten in het bestand blijft onverminderd van groot belang om de kansen op passend werk voor de kandidaten te verhogen (werkzoekendendienstverlening) en om de vraag van de werkgever te kunnen beantwoorden (werkgeversdienstverlening). Het volledig en uniform vastleggen van competenties, vaardigheden en deze digitaal ontsluiten is cruciaal voor een goede dienstverlening. 

De vraag vanuit de uitvoering om inzicht en het delen van competenties en vaardigheden wordt daarom nog luider. En is het belang dat de uitwisseling van (matchings)gegevens tussen gemeente, UWV, SW-bedrijven, re-integratiebureaus en uitzendbureaus verbetert en uitgewisseld worden. 

Maar hoe doe je dat? En wat kan jouw bijdrage zijn om dit te realiseren? Daarvoor heeft de Programmaraad in samenwerking met experts een aantal verdiepingssessies ontwikkeld die inzicht en handvatten geven op het belang, de mogelijkheden en het vastleggen van de essentiële kenmerken die je nodig hebt om de best passende match te realiseren.

Escaperoom

Eén van de verdiepingssessie is de Escaperoom! De omgekeerde toets. De escaperoom is een online sessie van 1,5 uur waarin je samen met een groep een casus moet oplossen. Na de casus is er gezamenlijk een uitgebreide nabespreking.
De sessie vindt plaats via het platform Zoom op maandag 13 juni van 14:00 tot 15:30.

Voor wie

Consulenten en klantmanagers met (minimaal basis) kennis van de Participatiewet en regelmatig klantcontact. Diepgaande kennis van de wet is niet nodig, maar het is wel belangrijk dat u de wet op hoofdlijnen kent.

Hoe kun je je goed voorbereiden

Door onderstaande documentatie kan je je alvast voorbereiden en inlezen waar deze sessie over gaat:

  1. 1Escaperoom de omgekeerde toets, Stimulansz
  2. Complex web van factoren beïnvloed keuzes
  3. Ronald Blonk – We zijn nog maar net begonnen

Twee praktische zaken

Tijdens de sessie wordt gebruik gemaakt van Whatsapp en van Zoom. 

  • Zorg dat je ZOOM op je computer of laptop hebt staan. Het is echt belangrijk dat je device geschikt is om in een breakoutroom (vergaderruimte) geplaatst te worden en dat de camera en microfoon werken. Je speelt in een team en het is wel zo fijn als jullie elkaar kunnen horen en zien. 
  • Daarnaast is het handige dat web.whatsapp hebt geïnstalleerd op de computer zodat je vragen kunt stellen en bewijsstukken kunt lezen tijdens de sessie. Heb je geen web.whatsapp? Zie voor instructies: https://www.youtube.com/watch?v=7yFOY4RoBnQ