Overslaan en naar de inhoud gaan

Online Escaperoom! De omgekeerde toets - 3 november 2022 - VERVALT

10 oktober 2022

Door een te laag aantal deelnemers is deze sessie helaas komen te vervallen

Op donderdag 3 november organiseert de Programmaraad in samenwerking met Stimulansz de online verdiepingssessie Escaperoom! De omgekeerde toets. Tijdens deze escaperoom ervaar je hoe belangrijk het is om een besluit te nemen op basis van de juiste informatie. Door de juiste vragen te stellen krijg je informatie of bewijsmateriaal dat je nodig hebt om de casus op te lossen. Lukt het jou om binnen de tijd tot een juiste oplossing te komen? 

De escaperoom is een online sessie van 1,5 uur waarin je samen met een groep een casus moet oplossen. Na de casus is er gezamenlijk een uitgebreide nabespreking. Tijdens deze sessie wordt gebruik gemaakt van Whatsapp en van Zoom. 

Meld je aan voor de online escaperoom op 3 november van 14.00 - 15.30 uur. 
Aanmelden kan tot dinsdag 1 november 2022

Het resultaat

  • U weet welke vragen u kunt stellen om de juiste informatie boven tafel te krijgen
  • U weet hoe u de vragen moet stellen om de juiste informatie boven tafel te krijgen
  • U weet hoe belangrijk het hebben van de juiste informatie is om een goed besluit te kunnen nemen

Voor wie

Consulenten en klantmanagers met (minimaal basis) kennis van de Participatiewet en regelmatig klantcontact. Diepgaande kennis van de wet is niet nodig, maar het is wel belangrijk dat u de wet op hoofdlijnen kent.

Verdiepingsessies

De arbeidsmarkt verandert. Het wordt steeds uitdagender om te bepalen of iemand geschikt is voor een bepaalde functie of niet. ‘Matching’ wordt een steeds lastigere opgave vanwege het veranderende werkzoekende- en werkgeverslandschap. Maar ook vanwege de veranderende vraag om arbeid. Daarom klinkt de algemene roep op de arbeidsmarkt om vooral te kijken naar competenties en skills.

Maar hoe doe je dat? En wat kan jouw bijdrage zijn om dit te realiseren? De Programmaraad heeft in samenwerking met experts een aantal verdiepingssessies ontwikkeld die inzicht en handvatten geven op het belang, de mogelijkheden en het vastleggen van de essentiële kenmerken die je nodig hebt om de best passende match te realiseren.

Op het programma van de Praktijkdag van 3 november staan 2 verdiepingssessies. Sessie 13 Het belang van ken je klant! Via gegevensuitwisseling? en sessie 14: Nut en noodzaak van matchen via Skills? Lees verder