Overslaan en naar de inhoud gaan

Subsidieregeling 'Praktijkleren in de derde leerweg kans voor werkgevers én kandidaten'

28 januari 2022

Donderdag 20 januari van 10:00 tot 11:00 vond de kennissessie over de subsidieregeling voor praktijkleren in de derde leerweg plaats. Deze regeling vergoedt de kosten die werkgevers maken voor het begeleiden van werknemers die deelnemen aan praktijkleren in de derde leerweg

De ‘Subsidieregeling praktijkleren in de derde leerweg’ voorziet in een tegemoetkoming voor de kosten die erkende leerbedrijven maken voor een praktijk- of werkleerplaats voor een werkzoekende of een werkende die werkloos dreigt te worden. De subsidieregeling is onderdeel van het steun- en herstelpakket voor de coronacrisis.

De subsidie kan worden aangevraagd bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland door leerbedrijven die aan de voorwaarden voldoen. Er zijn vijf aanvraagrondes: de eerste is in januari 2022 (tot en met 31 januari om 17.00 uur), de laatste in december 2023.

Vragen en antwoorden subsidieregeling

De regeling is toegelicht tijdens een goed bezochte online kennissessie die door de Programmaraad was georganiseerd. Tijdens de sessie werd onder meer aandacht gegeven aan de meerwaarde van praktijkleren voor werkgevers, door Margreet Mook (Programmaraad) en  Annemiek Haneveld (SBB). De achtergrond van de regeling werd door Nicole Pietersen van SZW geschetst en er werd specifiek ingegaan op het aanvragen van de subsidie door Peter Waanders van RVO. De vragen die tijdens en na afloop van de presentaties gesteld zijn, werden tijdens de sessie behandeld en zijn tevens opgenomen in het document Vragen en Antwoorden Subsidieregeling Praktijkleren in de derde leerweg (pdf). Klik hier voor de presentatie over de subsidieregeling (pdf).

Meer informatie en handreiking 'Scholing via praktijkleren in het mbo’